بازرگانان چشم براه رفع گِره «اینچه برون» هستند

بهره برداری نشدن از طرح تعریض و اتصال دو خط ریلی در ایستگاه اینچه برون ضمن تاخیر در جابه جایی کالا، هزینه های تجار استفاده کننده از این مسیر را افزایش داده است

بلاتکلیفی طرح پهن سازی و تعریض راه آهن منطقه مرزی «اینچه برون» گنبدکاووس در شمال استان گلستان محل پیوند راه آهن بین المللی ایران - ترکمنستان - قزاقستان که سال 93 با حضور روسای جمهوری این سه کشور با هدف رسیدن به راه آهن چین بهره برداری شد، سبب شده هزینه بازرگانان و فعالان اقتصادی افزایش چشمگیری یابد.

بازرگانان چشم براه رفع گِره «اینچه برون» هستند 

فعالان و صاحب نظران حوزه اقتصادی استان گلستان می گویند: وجود این خط ریلی بین المللی نقش بسزایی در توسعه تجارت با کشورهای سی آی اس (کشورهای آسیای میانه) و چین دارد، اما متفاوت بودن عرض خطوط راه آهن ایران و ترکمنستان مشکلاتی ایجاد کرده است. 

بهره برداری نشدن از طرح تعریض و اتصال دو خط ریلی در ایستگاه اینچه برون ضمن تاخیر در جابه جایی کالا، هزینه های تجار استفاده کننده از این مسیر را افزایش داده است. 

اجرای طرح تعریض خط آهن ایستگاه اینچه برون گنبدکاووس به طول سه هزار و 200 متر با پیگیری مسوولان استانی و حمایت راه آهن کشور با هزینه 220 میلیارد ریال انجام شده است و آماده بهره برداری بودن آن اواخر سال قبل توسط محمدرضا قربانی مدیرکل راه آهن شمال شرق 2 گلستان اطلاع رسانی شد ولی همچنان گِره کور اتصال به خطوط ریلی کشور همسایه باز نشده است. 

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در حاشیه آیین تجلیل از صنعتگران نمونه استان گلستان با اشاره به نقش موثر خط ریلی اینچه برون در توسعه تجارت با کشورهای آسیای میانه ،گفت: اکنون اتصال این خط ریلی در ایستگاه اینچه برون به همکاری مسوولان دو کشور نیاز دارد تا طرح تعریض آن به کاهش هزینه ها و افزایش مبادلات بین ایران و کشورهای سی آی اس کمک کند. 

علی محمد چوپانی افزود: انتقال کالا از طریق این خط که از مهر 96 به چین وصل شده است، در 15 روز انجام می شود در حالی که از طریق مسیر خراسان رضوی یا دریا به جنوب کشور چند ماه طول می کشد. 

وی اظهار داشت: بازرگانان انتظار دارند مشکل اتصال طرح تعریض خط ریلی میان دو گمرک اینچه برون و کشور ترکمنستان شتاب گیرد. 

استاندار گلستان هم در این مورد گفت: بعد از سفر رییس جمهوری به ترکمنستان مقرر شد که مشکل اتصال خط ریلی ایستگاه اینچه برون در زمان کوتاهی (کمتر از دو هفته) از سوی وزارت راه و شهرسازی پیگیری شود. 

«سید مناف هاشمی» افزود: اکنون چهار ماه از مامور شدن این وزارتخانه می گذرد، ولی اقدامی برای رفع آن انجام نشده است. 

به گفته وی، مشکل بهره برداری از طرح تعریض خط ریلی در ایستگاه اینچه برون بیشتر اختلاف مالی با کشور همسایه بوده که از عهده تجار و استانداری گلستان خارج است و باید از طریق دو دولت رفع شود. 

هاشمی اضافه کرد: استانداری گلستان در این پیوند چندین مکاتبه با مسوولان کشوری مرتبط انجام داده و وزیر راه و شهرسازی هم قول مساعد داده است که امیدواریم هرچه زودتر اجرایی شود. 

او افزود: رفع مشکل جابجایی کالا در ایستگاه ریلی اینچه برون نقش به سزایی در توسعه تجارت کشور با توجه به ارزان و مقرون به صرفه بودن آن دارد. 

مدیر کل راه آهن شمال شرق 2 گلستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: برای برخورداری از طرح تعریض و اتصال آن نیاز است که دو میلیون و 442 هزار دلار به طرف ترکمنستانی پرداخت شود. 

محمدرضا قربانی با بیان اینکه این اقدام زمان بر است، اظهار داشت: چک این رقم از سوی راه آهن صادر و در اختیار ذیحسابی برای تبدیل به ارز قرار گرفته است. 

به گفته کارشناسان امور اقتصادی و تجاری، اتصال و بهره برداری از طرح تعریض تخفیف 50 درصدی هزینه صادرات از گلستان، کاهش هزینه های تجار در تعویض بوژی (مبادله واگن بین راه آهن های با عرض خط مختلف) در ایستگاه اینچه برون و افزایش صادرات از کشور را در پی دارد و اینچه برون را به یک مرکز بزرگ صادراتی تبدیل می کند. 

منطقه مرزی اینچه برون در 80 کیلومتری شمال شهرستان گنبدکاووس واقع است. 

 

کد خبر 24974

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 13 =